Cavalcada de Reis

Des del 1988 la “Comissió Cavalcada Reis BAT” és l’encarregada d’organitzar la “Cavalcada de Reis de Tàrrega” amb el suport de la regidoria de Cultura de L’Ajuntament de Tàrrega, i la col·laboració de comerços, empreses i particulars de la nostra ciutat.

El dia 5 de gener a les 7 de la tarda comença cada any l’espectacular comitiva, formada per deu carrosses i bandes de música. Acompanyen el seguici una vintena de furgonetes cedides per establiments i tallers de la nostra ciutat que van plenes de regals. En total acostumen a portar uns 300 paquets que els Patges Reials de Tàrrega porten expressament a les cases dels nens i nenes.

Més de cent patges estan preparats amb 1.000 quilos de caramels sense gluten per a rebre com es mereixen els Reis de la il·lusió: Melcior, Gaspar i Baltasar. Ses Majestats també van acompanyats pel patge Kassam, que uns dies abans ja és a la ciutat recollint les cartes i peticions dels nens i nenes.

Normalment la cavalcada acaba a la plaça Major, on els Reis reben la clau de la ciutat per part de l’alcaldessa i ses majestats dirigeixen unes paraules al nombrós públic assistent, sobretot als més petits.

Unes dues-centes persones dediquen el seu esforç a fer que aquesta vetllada sigui màgica.

Contacte: [email protected]